Projectes literaris des de la Catalunya Central

Fa tot just un any vaig tenir el goig de ser convidada a formar part del Col·lectiu Lola Palau, un grup de veus literàries de la Catalunya Central que ja té una trajectòria consolidada, fruit de la qual va aparèixer, per exemple, el volum de contes Que Déu ens agafi confessats.

Tots els que en som membres estem vinculats d’alguna manera a les nostres comarques d’interior: alguns hi viuen, altres hi hem nascut, però tots sentim el territori com a nostre i ben viu també literàriament.

Aquests són els que en formem part, de moment:

  • Del Bages: Llorenç Capdevila (Alpicat, 1969), David Clusellas (Avinyó, 1979), Imma Cortina (Manresa, 1959), Pilar Duocastella (Castelltallat, 1959), Zulima Martínez (Manresa, 1972), Jordi Estrada (Manresa, 1958), Pep Garcia (Vic, 1964) i Xavier Mas Craviotto (Navàs, 1996).
  • Del Solsonès: Maria Dolors Guàrdia (Balaguer, 1958).
  • Del Berguedà: Jaume Huch (Berga, 1961) i Jordi Cussà (Berga, 1961).
  • De l’Anoia: Josep Maria Solà (Calaf, 1961) i Joan Pinyol (Capellades, 1966).
  • D’Osona: Antoni Pladevall (Taradell, 1961)
  • Del Moianès: servidora, Miracle Sala (Santa Maria d’Oló, 1967)

El primer projecte d’aquest any és una col·laboració quinzenal al diari Regió 7, amb el nom de “Els mil i un dissabtes de la Lola Palau”. Va inaugurar la secció en Josep Maria Solà, amb el conte “Retrat de l’artista obsolescent”.

Abans de Sant Jordi, veurà la llum el segon projecte: el llibre Dies de roses i vi, un maridatge de contes i varietats de raïm pròpies de la DO Pla de Bages, editat per L’Albí.

Que triomfin les lletres i la cultura sobre els virus!
Que tinguem un bon any de salut i nous projectes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *