Oló hi ha posat el cor

Segur que avui hi ha hagut multitud d’actes arreu amb l’objectiu de recaptar fons per la lluita contra el càncer. A Girona, per exemple, s’ha fet una cursa matinal per la ciutat. L’any passat jo mateixa hi vaig participar, i recordo que també feia un dia tot gris.

Les organitzadores.

Però aquest any he decidit assistir als actes que s’han celebrat a Oló i que l’han convertit en un poble una mica més gran i més orgullós de si mateix. La gent ha sortit de casa saltant-se les tanques del fred i el mal temps per contribuir amb donatius al nou Hospital de Dia d’Oncologia de Manresa.

Cabelleres destinades a altres caps que les necessiten més.

Ahir l’Espai Hemalosa estava abarrotat de gent per escoltar una ponència sobre la prevenció del càncer i després un tastet de cançons de Beth Rodergas, el duet format per Sílvia Montells i Laura Centellas i els S’Temple Bar. Tots els canells van sortir d’allà amb una de les polseres que s’hi venien.

I aquest matí, tot i la pluja i les temperatures inhumanes, s’ha pogut realitzar la cursa d’orientació amb 45 participants, mentre al Centre Recreatiu ningú es tallava un pèl per deixar-se tallar la cabellera. No sé quants caps han passat per les mans de les perruqueres solidàries (molts, segur), alguns per fer-se escapçar les puntes, altres, com el meu, per donar un pam de cabells. Cada vegada que hi havia una cua llarga per tallar, es feia un rumor i un gran grup assistia a l’esdeveniment com si fos la final d’un torneig. Tot per la causa. I un ambient de festa i comunitat que feia goig. Felicitats a tots els organitzadors, sobretot organitzadores! i voluntaris, sobretot voluntàries! que ho heu fet possible.

S’han fet molts diners i tothom estava plenament satisfet dels resultats. Però més enllà d’això, la jornada ha estat molt especial perquè s’hi respirava empatia, desig d’acompanyar, comprensió, esperança, homenatge, record. Pels que han patit i pels que pateixen la malaltia.

Els núvols tapaven la ruta del sol, però avui hi ha hagut molta llum al meu poble. Oló, una vegada més, hi ha posat el cor. Un cor que, no ho oblidem, també porta un llaç groc.

2 pensaments a “Oló hi ha posat el cor

    1. Miracle Sala Autor de l'entrada

      És veritat que vam viure una màgia d’aquelles que fan especials el poble, la gent, el moment… Gràcies també a tu, Sandra!

      Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *